TortamiVia - prezentace a workshop

14. až 16. 10. 2019

 
V rámci projektu Erasmus+ se naše absolventka oboru Technologie potravin − Zpracování mouky, technologie pekařských a cukrářských výrobků Eliška zúčastnila stáže, kterou absolvovala v cukrárně TortamiVia v italské Vicenze.
 
Protože Eliška naši školu reprezentovala velice úspěšně, rozhodli se majitelé cukrárny TortamiVia, cukrářští mistři Flora Scarpa a Luciano Todaro, navštívit na oplátku naši školu a seznámit naše žáky oboru zpracování mouky se současnými trendy ve výrobě cukrářských specialit v Itálii.
 
V pondělí 14. 10. Flora a Luciano seznámili naše žáky i zájemce z řad zaměstnanců s moderními trendy ve výrobě italských cukrářských specialit a ve zdobení dortů formou poutavé prezentace. V následujících dvou dnech si pak ve školní pekárně mohli naši "moukaři" pod vedením Flory a Luciana vyzkoušet výrobu některých specialit prakticky a upekli si i Sachrův dort.
 
Naši žáci si z celé akce odnesli cenné rady zkušených odborníků, mnoho zajímavých nápadů a snad i naše škola přinesla něco nového našim vzácným hostům.
 
Na malou ukázku prezentace cukrárny TortamiVia a několik fotografií z následných workshopů se můžete podívat v naší fotogalerii.

 

 

   
© 2015−2019
GrudaldSoft + VOŠES A SPŠPT
 
VOŠES A SPŠPT
Podskalská 10
128 46 Praha 2