V rámci projektu Erasmus+ se naše absolventka oboru Technologie potravin − Zpracování mouky, technologie pekařských a cukrářských výrobků Eliška
zúčastnila stáže, kterou absolvovala v cukrárně TortamiVia v italské Vicenze.
Protože Eliška naši školu reprezentovala velice úspěšně, rozhodli se majitelé cukrárny TortamiVia, cukrářští mistři Flora Scarpa a Luciano Todaro,
navštívit na oplátku naši školu a seznámit naše žáky oboru zpracování mouky se současnými trendy ve výrobě cukrářských specialit v Itálii.
V pondělí 14. 10. Flora a Luciano seznámili naše žáky i zájemce z řad zaměstnanců s moderními trendy ve výrobě italských cukrářských
specialit a ve zdobení dortů formou poutavé prezentace. V následujících dvou dnech si pak ve školní pekárně mohli naši "moukaři" pod vedením Flory a Luciana
vyzkoušet výrobu některých specialit prakticky a upekli si i Sachrův dort.
Naši žáci si z celé akce odnesli cenné rady zkušených odborníků, mnoho zajímavých nápadů a snad i naše škola přinesla něco nového našim vzácným hostům.
Na malou ukázku prezentace cukrárny TortamiVia a několik fotografií z následných workshopů se můžete podívat v naší fotogalerii.
|